Ο Αθανάσιος Ψαλίδας ως “Γεωγράφος”

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΨΑΛΙΔΑΣ

Η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη (Λεωφόρος Αμαλίας 56) σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους οργανώνουν αφιέρωμα στον Αθανάσιο Ψαλίδα. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει σειρά ομιλιών καθώς και έκθεση αρχειακού υλικού με τεκμήρια που φυλάσσονται στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (αρχείο Αθανασίου Ψαλίδα, Συλλογή Γιάννη Βλαχογιάννη, Συλλογή Λαδά) και βιβλία του Αθανασίου Ψαλίδα, τα οποία φυλάσσονται στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη.
Η έκθεση φιλοδοξεί μέσα από την αξιοποίηση πρωτογενών πηγών και την επιλογή και παρουσίαση ενός περιορισμένου αριθμού τεκμηρίων, να αποτυπώσει τις διαδρομές της ζωής του, να αναδείξει την προσωπικότητά του αλλά κυρίως να υπενθυμίσει το μεγάλο διδακτικό και συγγραφικό του έργο.
Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων ο Ομότιμος Καθηγητής Γεωγραφίας-Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Απόστολος Κατσίκης θα παρουσιάσει το θέμα:
Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΨΑΛΙΔΑΣ ΩΣ «ΓΕΩΓΡΑΦΟΣ»: ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Η συγκεκριμένη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 και ώρα 18:30 στην αίθουσα της Ωνασείου Βιβλιοθήκης (Λεωφόρος Αμαλίας 56 – απέναντι από την Πύλη Αδριανού)
Σημείωση: Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων.
Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 210 3713000 και στο e-mail: education@onassis.org
Στον χώρο της Ωνασείου Βιβλιοθήκης λειτουργεί και ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΨΑΛΙΔΑ (1785-1829)
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: Ελένη Κουρμαντζή, Επισκέπτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο «Αγ. Κύριλλος & Αγ. Μεθόδιος», Βελίκο Τύρνοβο, Βουλγαρία

Ο συντάκτης

Αθανάσιος Δάλλας