Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση αποδόμηση της Παιδείας – Ψηφίστηκε ο σχετικός Νόμος

Την Τρίτη 12 Μαΐου 2015, ολοκληρώθηκε η σχετική συζήτηση στη Βουλή και ψηφίστηκε από την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο Νόμος που φέρει, κατ’ ευφημισμόν, τον τίτλο «ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ, ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ». Στην ουσία πρόκειται για ένα Νόμο που οδηγεί την οπισθοδρόμηση και στην αποδόμηση της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δυστυχώς το αίτημα μας για την λειτουργία της Προτύπου Ζωσιμαίας Σχολής ως ενιαία εκπαιδευτική μονάδα, δεν έγινε δεκτό. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας έκανε δεκτή την τροπολογία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη μόνο κατά το ήμισυ και συμπεριέλαβε στην κατηγορία των Προτύπων Σχολείων μόνο το Γυμνάσιο.

Αμέσως μόλις λάβουμε τα πρακτικά της συνεδριάσεως της Βουλής θα μπορέσουμε α) να παρουσιάσουμε (και να αξιολογήσουμε) τις εισηγήσεις όλων των βουλευτών που έλαβαν τον λόγο και β) να εξετάσουμε με ψυχραιμία τόσο τις αποφάσεις που ελήφθησαν σχετικά με την Πρότυπο Ζωσιμαία Σχολή, όσο και τις μελλοντικές προοπτικές.

Στο Video της συνεδρίασης της Βουλής της 12ης Μαΐου 2015 παρουσιάζουμε το 1ο μέρος της συνεδρίασης και πιστεύουμε ότι έχουν ιδιαίτερη σημασία τα εξής αποσπάσματα:

Ομιλία Αναπληρωτή Υπουργού κ. Τάσου Κουράκη (21.00’ – 21.45’)

 Ο κ. Υπουργός, αναφερόμενος στις τροπολογίες που κατατέθηκαν, δήλωσε ότι ενέκρινε την ένταξη του Γυμνασίου της Ζωσιμαίας Σχολής αποδεχόμενος – έστω και μερικώς – την τροπολογία που υπεβλήθη από την κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Με αυτή την αναφορά του κ. Υπουργού διαψεύδονται όσοι ισχυρίζονται ότι η έγκριση του Γυμνασίου έγινε χάρις στις δικές τους ενέργειες.

  • Όταν αναφέρθηκε στην εξαίρεση του Λυκείου από τα Πρότυπα, δημιουργήθηκε μεγάλο «σούσουρο» στο ακροατήριο, που δήλωνε έτσι την έκληξή του για τον αποκλεισμό του Λυκείου.

Παρέμβαση του Προεδρεύοντος κ. Νικήτα Κακλαμάνη. (22.00’ – 22.00’)

Απευθύνεται στον κ. Κουράκη και του λέει να το ξανασκεφτεί για τη Ζωσιμαία μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης, επειδή είναι παράλογο να αναγνωρίζει το 50% του σχολείου και όχι το άλλο 50%.

Εισήγηση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη (130.00’ – 144.30’) – Αναφορά στη Ζωσιμαία Σχολή (141.00’ – 144.30’)  

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη είναι η μόνη εξ όλων των βουλευτών που, για χάρη της Ζωσιμαίας Σχολής, ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και μάλιστα τόλμησε, εντός της Βουλής, να κατονομάσει και τους πραγματικούς, μη εκπαιδευτικού και ρουσφετολογικού χαρακτήρα, λόγους για τους οποίους το Λύκειο δεν εντάσσεται στα Πρότυπα Σχολεία.

.

 

 

Συντάκτης: Αθανάσιος Δάλλας