Αρχείο Βασιλικής Σπυρίδωνος Καρακίτσου – Φωτογραφίες Νο 18 & 19

Οι καθηγητές της Ζωσιμαίας στο Καλπάκι

Οι καθηγητές της Ζωσιμαίας Σχολής μπροστά από το μνημείο του “ΟΧΙ” στα πλαίσια, κατά πάσα πιθανότητα, μιάς σχολικής εκδρομής (το ντύσιμό τους είναι ανοιξιάτικο).

Ο Σαράντης Παπανικολάου συνταξιοδοτήθηκε το καλοκαίρι του 1957, όταν δηλαδή μεταφέρθηκε το σχολείο από το Ρουμανικό στο νέο κτίριο (απέναντι από την Αγία Αικατερίνη). Κατά συνέπεια η φωτογραφία είναι προγενέστερη του 1957 (εκτιμάται: μεταξύ 1952 και 1956)

Επισημαίνεται ότι στο μνημείο δεν είχαν τοποθετηθεί ακόμη οι προτομές του Βασιλέως Γεωργίου Β’, του Πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά και του Στρατάρχη Παπάγου.

441 Καρακίτσος Καλπάκι 1

Εξ αριστερών προς τα δεξιά: Άγνωστος – Γεωργιάδης Λάμπρος, Φιλόλογος – Παπανικολάου Γεώργιος, Φιλόλογος, Γυμνασιάρχης – Τζομάκας Γρηγόριος, Φιλόλογος – Καρακίτσος Σπυρίδων, Φυσικός – Γεροντικός Αρσένης, Γαλλικών – Πρίτσος Ευάγγελος, Φιλόλογος και Καμπαλώνης Ιωάννης, Θεολόγος.

 

 

Φωτογραφία στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου (εκτιμάται: μεταξύ 1952 και 1956). Το μνημείο πλαισιώνουν νέες του Πωγωνίου, ντυμένες με την εθνική τους ενδυμασία.

442 Καρακίτσος Καλπάκι 2

Εξ αριστερών προς τα δεξιά: Καρακίτσος Σπυρίδων, Φυσικός και Πεταλάς Βασίλειος, Φιλόλογος

Δημοσίευση: 10 Μαρτίου 2016

Συντάκτης: Αθανάσιος Δάλλας