Η 25η Μαρτίου των Ελλήνων της Ουκρανίας

Το 2003 η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων της Ουκρανίας υπέβαλε στους Αποφοίτους της Ζωσιμαίας Σχολής το εξής αίτημα : Επειδή σε όλα τα ελληνόφωνα χωριά εορτάζονται επίσημα, κάθε χρόνο, οι εθνικές γιορτές της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου, για τον στολισμό των γραφείων και των αιθουσών χρειάζονταν 50 Ελληνικές Σημαίες και 40 ζευγάρια γιρλάντες με ελληνικά σημαιάκα. Είναι αυτονόητο ότι η επιθυμία τους ικανοποιήθηκε άμεσα και με μεγάλο ενθουσιασμό.
Οι Έλληνες της Ουκρανίας είναι πολύ περήφανοι για την ελληνική τους καταγωγή. Αισθάνονται ότι αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνικού Έθνους και το διατρανώνουν με κάθε ευκαιρία.
Και σήμερα, εν μέσω πολεμικών συγκρούσεων, αβεβαιότητας και αγωνίας, δεν αμελούν να εορτάσουν με εθνική έξαρση την επέτειο της Παλιγγενεσίας.

 

Ζήτω ο αγώνας της Εθνικής μας παλιγγενεσίας 1821 !!!

Ζήτω η Ελλάδα !!!

Ζήτω το Έθνος μας !!!

Η ευχετήρια κάρτα που μας απέστειλε η Ομοσπονδία Ελληνικών  Σωματείων της Ουκρανίας (απευθύνεται μεν προς τον υπογράφοντα, αλλά στην ουσία απευθύνεται προς όλους τους Αποφοίτους της Ζωσιμαίας Σχολής και προς όλους όσους στάθηκαν δίπλα τους τα δύσκολα χρόνια)

 

 

Συντάκτης: Αθανάσιος Δάλλας