ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Ιωαννίνων

Αρχείο Κώστα Κόκκα

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Έτος ιδρύσεως 1928)

Ο ‘’ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ’’ ιδρύθηκε το 1928, είχε τμήματα ποδοσφαίρου, κλασσικού αθλητισμού και ποδηλασίας και επέλεξε για χρώματα της στολής του το πράσινο και το άσπρο. Φαίνεται ότι αυτός που ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ίδρυση της νέας ομάδας ήταν ο Υπάλληλος της Στρατολογίας Τηλέμαχος Κόντος ο οποίος καταγράφεται και ως ο πρώτος Πρόεδρος του Συλλόγου. Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ δραστηριοποιήθηκε μέχρι το 1932, δηλαδή μέχρι τη χρονιά που αποφασίστηκε η συγχώνευση όλων των ομάδων της πόλης υπό την νέα επωνυμία ‘‘ΠΑΣ ΑΒΕΡΩΦ’’.

Το 1936 κάποιοι οπαδοί του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ που δεν συμφωνούσαν με τη συγχώνευση των ομάδων θέλησαν να επανιδρύσουν την παλιά τους ομάδα. Επειδή όμως από τη συμφωνία του 1932 δεν επιτρέπονταν να επανεμφανιστούν τα παλαιά ονόματα των ομάδων, δηλαδή τα ονόματα ‘’Πύρρος’’, ‘’Ατρόμητος’’,  ‘’Ολυμπιακός’’ και ‘’Νίκη’’ και για να τηρηθούν οι τύποι, η ομάδα επανεμφανίζεται με επίσημο όνομα το όνομα ‘’ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ’’. Όπως ήταν φυσικό όμως οι οπαδοί της νέας ομάδας, αλλά και οι υπόλοιποι φίλαθλοι, δεν χρησιμοποιούσαν ολόκληρο το καινούργιο όνομα αλλά το γνωστό τους από το παρελθόν  ‘’ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ και έκτοτε και μέχρι το 1961, η ομάδα συνέχισε την αθλητική της πορεία με αυτό το όνομα. Το 1961 ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ και ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, για να μπορέσουν να ανταγωνιστούν τον ΑΒΕΡΩΦ,  συγχωνεύτηκαν και δημιούργησαν τον ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Η νέα ομάδα εμφανίζονμταν με τα αρχικά Α.Ο.Ι.  τα οποία όμως, με μια άλλη ανάγνωση, μπορούσαν να διαβαστούν και σαν Α(τρόμητος). Ο(λυμπιακός). Ι(ωαννίνων).

Κατά την περίοδο του εμφυλίου πολέμου 1946 – 1949 η αριστερά προσπάθησε να εκμεταλλευτεί, επ’ ωφελεία της, την ομάδα διαδίδοντας ότι ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ήταν η ομάδα των Κομμουνιστών (η  επιχείρηση εμπλοκής του αθλητισμού στις πολιτικές αντιπαραθέσεις εκείνης της εποχής περιγράφεται λεπτομερώς σε ένα από τα, προς δημοσίευση, επόμενα άρθρα). Όμως το σαράκι της πολιτικής και των διχαστικών νοοτροπιών δεν είχε προσβάλει την αθλητική οικογένεια της πόλης μας και έτσι, η προσπάθεια αυτή απέτυχε επειδή εστερείτο πραγματικής βάσεως.

Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ήταν μία πολύ ισχυρή ομάδα και βρισκόταν σε συνεχή ανταγωνισμό με τον ΑΒΕΡΩΦ για το ποιός θα κατέχει τα πρωτεία στα αθλητικά δρώμενα της πόλης. Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ανέδειξε σπουδαίους ποδοσφαιριστές και αθλητές στίβου που διακρίθηκαν και πέρα από τα στενά γεωγραφικά όρια των Ιωαννίνων και της Ηπείρου. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και ο Στάθης Τσανακτσής που αγωνίσθηκε ως τερματοφύλακας στον Ολυμπιακό Πειραιώς και στην Εθνική Ελλάδος.

Πρόεδροι της ομάδος διετέλεσαν οι:

  • Κόντος Τηλέμαχος (Υπάλληλος Στρατολογίας)

  • Σιόμπος Κωνσταντίνος (Έμπορος)

  • Βενέτης Κωνσταντίνος (Πρόεδρος Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμων)

  • Σακκάς Γρηγόριος (Δημοσιογράφος, Νομάρχης Καρδίτσας και Δήμαρχος Ιωαννίνων)

  • Γεωργιάδης Γεώργιος (Δικαστικός Υπάλληλος και πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και του Ατρομήτου)

  • Συγκούνας Σπύρος (Συμβολαιογράφος)

  • Μελανίδης Γεώργιος (Ιατρός)

  • Κωνσταντόπουλος Σπύρος (Εφοριακός).

 

 

1928 – Η ΑΡΤΙ ΙΔΡΥΘΕΙΣΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ

675.01 Κόκκας 1928

Επειδή η φωτογραφία είναι του 1928, δηλαδή της χρονιάς που ιδρύθηκε ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, η σύνθεση που εμφανίζεται παραπάνω  πιθανώς να είναι και η πρώτη σύνθεση του Συλλόγου. Όρθιοι: Βράντζης, Μάκης Παπαγεωργίου, Βασίλειος Κατσαρός, Ιωάννης Γεωργάτης (με τους επιδέσμους στο κεφάλι), Άγνωστος, Άγνωστος, Θεοδώρου. Καθιστοί: Βαφιάς, Κασίδης (τερματοφύλακας), Κώστας Ζάννης (με τους επιδέσμους στο κεφάλι) και Κωνσταντίνος Φιλλίδης. Όρθιοι με τα πολιτικά: Αριστερά (με τη ρεμπούμπλικα) ο πρώτος Πρόεδρος του Συλλόγου Τηλέμαχος Κόντος  και δεξιά ο Συμβολαιογράφος και μετέπειτα ευεργέτης των Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Κατσάρης (με ο κασκέτο). Δυστυχώς, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλαμε, δεν αναγνωρίστηκαν οι δύο μαθητές με το πηλήκιο και ο καθιστός Σύμβουλος. 

 

 

1929 – Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑ ΛΙΘΑΡΙΤΣΑ

675.02 Κόκκας 1929.1

Η ομάδα του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ φωτογραφημένη το 1929 στο γήπεδο της πλατείας Ομονοίας (Λιθαρίτσα). Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της φωτογραφίας είναι το ότι οι ποδοσφαιριστές φορούν ένα καπέλο (μπερέ) με τα χρώματα της ομάδας τους. Όρθιοι: Άγνωστος, Τσούκαλης, Άγνωστος, Άγνωστος, Μαριώλης (πρώην ποδοσφαιριστής του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ),  Τζουριάδης και Άγνωστος. Καθιστοί: Άγνωστος, Βρέλλης, Στεφανίδης και Άγνωστος.

 

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

475.15 Κόκκας 4η Αυγούστου

Μετά τη συγχώνευση του 1932 η μόνη ομάδα που υπήρχε στα Γιάννινα ήταν ο ΠΑΣ ΑΒΕΡΩΦ. Το 1936 επανεμφανίζεται στα αθλητικά δρώμενα  της πόλεως ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ. Για να παρακαμφθεί, τυπικά, η δέσμευση που υπήρχε στο συμφωνητικό της συγχώνευσης ιδρύθηκε νέος σύλλογος με την επωνυμία “ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ”. Στην πράξη όμως τόσο οι φίλαθλοι όσο και οι εφημερίδες χρησιμοποιούσαν το δημοφιλές από το παρελθόν όνομα ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ. Σε εφημερίδα της εποχής δημοσιεύονται τα αποτελέσματα των Πανηπειρωτικών Αγώνων Στίβου που διοργανώθηκαν από τον ΑΒΕΡΩΦ. Οι νικητές αθλητές αναφέρονται ως αθλητές του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ, ενώ στα τελικά αποτελέσματα της ομαδικής κατάταξης η ομάδα αναγράφεται με το επίσημο όνομα της, δηλαδή ως ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Από το συγκεκριμένο δημοσίευμα (χρονολογείται μεταξύ των ετών 1936 και 1940) προκύπτει ότι οι αγώνες διεξήχθησαν στο Γυμναστήριο Στρατού και Δήμου, γεγονός που αποδεικνύει ότι,  τουλάχιστον μέχρι το 1940, αθλητικοί αγώνες στίβου δεν διεξάγονταν ούτε στο γήπεδο της πλατείας Ομονοίας (Λιθαρίτσα), ούτε στο γήπεδο “Χότζα”, αλλά μόνο στο στάδιο του “Ατ παζάρ”

 

1636, ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΑΒΕΡΩΦ
476.32 Κόκκας 1936
Τα εγκαίνια  του νέου σταδίου των Ιωαννίνων έγιναν το 1936, με τον αγώνα ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΑΒΕΡΩΦ . Πριν από την έναρξη του αγώνα οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στο γήπεδο συνοδευόμενες και από του δύο προέδρους τους Κωνσταντίνο Βενέτη (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ) και Γεώργιο Κυρκόπουλο. Οι ποδοσφαιριστές του ΑΒΕΡΩΦ παρατάχθηκαν με κιτρινόμαυρες φανέλες και οι του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ με λευκοπράσινες. Όρθιοι: Ηλίας Μωυσιάδης, Γεώργιος Ζάππας, Δήμος, Χρυσόστομος Νικολαΐδης (με πολιτικά), Γεώργιος Μπάρκης, Κωνσταντίνος Βενέτης,  Αλέξανδρος Μητροκώστας, Γεώργιος Κυρκόπουλος, Κων. Καραγιάννης (με πολιτικά, αθλητής μεγάλων αποστάσεων), Ανδρέας Μακρυγιάννης, Τρεντίνο Βοΐδίτσης, Γεώργιος Λαδάς, Τιμολέων Ζουρνάς και Δημήτριος Χατζής Καθιστοί: Αν. Φιλλίδης (κρατάει το λάβαρο της ομάδας του), Σταύρος Συγγούνας (ράπτης), Δημήτριος Αναγνωστόπουλος, Κωνσταντίνος Στεφανίδης (δάσκαλος), Στέφανος Μακρής, Μιχάλης Μάλλιοςω(δάσκαλος), Φροίξος Τζόβας (δάσκαλος), Γεώργιος Πατραμάνης και Αντώνης Περίδης (πολτικός μηχανικός) Ξαπλωτοί: οι τερματοφύλακες των ομάδων Ιωάννης Δανάκας (δάσκαλος) και Πέτρος Καππάς (αυτονικητιστής)
 

 

 

1938 – Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ “ΧΟΤΖΑ”
675.03 Κόκκας 1938.1
Η ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ το 1938, πριν την έναρξη ενός αγώνα. Όρθιοι: Μπαξεβάνος, Σταύρος Μακρής, Λιάβαρης, Τιμολέων Ζουρνάς, Κώστας Δερματάς (πρώην ποδοσφαιριστής του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ), Μωυσιάδης και Μιχάλης Μάλλιος. Καθιστοί: Βιρβίλης, Συγγούνας, Γεώργιος Μπάρκης, Ιωάννης Δανάκας (τερματοφύλακας), Κώστας Φιλλίδης και Αντώνης Περίδης.

 

 

1939 – Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1940 (1)

475.04 Κόκκας 1939.1

Φωτογραφία του 1939 στο Γήπεδο “Χότζα”. Όρθιοι: Νικόλαος Τσίμας (Σύμβουλος), Γ. Φωκάς, Στέφανος Μακρής (Δάσκαλος), Γεώργιος Πατραμάνης (με πολιτικά), Κωνσταντίνος Σιδώνης (γεωπόνος),  Γεώργιος Γεωργιάδης (Γενικός Γραμματέας), Αντώνης Περίδης (Μηχανικός και αρχηγός της ομάδας), Βασίλειος Μάλλιος (Δάσκαλος), Άγνωστος, Βασίλειος Δερδεράκης (Καθηγητής της Ζωσιμαίας σχολής και διαιτητής του αγώνα) και Γρηγόριος Σακκάς (Πρόεδρος). Ημικαθιστός στο κέντρο: Ιωάννης Δανάκας (τερματοφύλακας). Καθιστοί: Μπαξεβάνος, Τιμολέων Ζουρνάς, Σαρής και Ιωάννης Πετρόχειλος.
Ο Πρόεδρος της ομάδας Γρηγόριος Σακκάς διετέλεσε, στη δεκαετία του 1950, Νομάρχης Καρδίτσας και Δήμαρχος Ιωαννίνων.

 

 

1939 – Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1940 (2)

475.05 Κόκκας 1939.2

Μία ακόμη φωτογραφία του 1939 στο γήπεδο “Χότζα”. Όρθιοι: Άγνωστος (με πολιτικά), Σταύρος Μακρής, Τιμολέων Ζουρνάς, Γεώργιος Μπάρκης, Τρ. Βοϊτσίδης, Συγγούνας, Μ. Μωυσιάδης, Κωνσταντίνος Δέδες και Άγνωστος (με πολιτικά). Καθιστοί: Γεώργιος Πατραμάνης, Ιωάννης Δανάκας (τερματοφύλακας) και Μιχάλης Μάλλιος

 

 

 

1945 – Η ΣΥΝΕΣΗ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ  ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1940 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ

475.07 Κόκκας 1945.2

1945, η σύνθεση του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ λίγο πριν εκδηλωθεί η τραγωδία του αδελφοκτόνου σπαραγμού. Καρούσος (τερματοφύλακας), Τιμολέων Ζουρνάς, Μιχάλης Μάλλιος, Σταύρος Μαβίδης, Ιωάννης Οικονομίδης, Παναγιώτης Ζαγόρος, Ευάγγελος Οικονόμου, Ανδρέας Μαργκοσιάν, Ιωάννης Μαβίδης, Κώστας Φιλλίδης και Σαράντης Παπαηλίας. 

 

 

 

1949 – Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ

475.08 Κόκκας 1949.1

Η Άρτα διέθετε τρεις ποδοσφαιρικές ομάδες, τον Παναμβρακικό (έτος ιδρύσεως το 1926), τον Αετό και τον Ολυμπιακό.  Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ αγωνίστηκε το 1949, αμέσως μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου, στο γήπεδο της Άρτας εναντίον μιας από τις τρεις τοπικές ομάδες. Όρθιοι: Κωνσταντίνος Σεπετάς (Σύμβουλος), Γεώργιος Γεωργιάδης (Γενικός Γραμματέας), Αλέκος Δούβλης, Σταύρος Μαβίδης, Σπυρίδων Κωνσταντόπουλος (Πρόεδρος), Σπύρος Παρόλας (μετέπειτα σπουδαίος διαιτητής), Γεώργιος Μεσσήνης (Σύμβουλος), Απόστολος Σπυράκης, Φαίδων Μπάης (Σύμβουλος), Αλέκος Σιδηρόπουλος (χωρίς επιχρωματισμό στη φανέλα του), Γεώργιος Γκιώνης (Σύμβουλος) και Κωνσταντίνος Ζώης (Σύμβουλος). Καθιστοί:  Σωτήρης Μπίζιος, Σπ’υρος Παπλιάκος, Σπύρος Τζοφόπουλος, Παύλος Παπαδημητρίου (τερματοφύλακας), Αλκιβιάδης (Άλκης) Μακρής, Αλέξανδρος Δήμου και Αλέξης Ζώης. Στο βάθος της φωτογραφίας εμφανίζονται δύο ποδοσφαιριστές της αντιπάλου ομάδος.

 

 

Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΤΟΥ 1950

475.09 Κόκκας 1950.1

Φωτογραφία της 24ης Σεπτεμβρίου 1950, στο κεντρικό στάδιο Ιωαννίνων (στο βάθος το Μιτσικέλι).  όρθιοι: Ρόδιος Νορβέρτος (Σύμβουλος), Σπυράκης, Τάκης Δήμας, Άλκης Μακρής, Θωμάς Φάφας, Σωτήρης Μπίζιος, Αλέξιος Δήμος, Κωνσταντίνος Σιαπάτης (Σύμβουλος), Σπύρος Παπλιάκος, Σταύρος Μαβίδης και Γεώργιος Γεωργιάδης (Πρόεδρος). Καθιστοί: Κοσμάς Μανέγας, Πέτρος Παπαδημητρίου, Αλέξης Ζώης, Σπύρος Παρόλας, Βασίλης Λέντζος και Αλέκος Σιδηρόπουλος (μετέπειτα σπουδαίος διαιτητής).   

 

Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΤΟΥ 1952

475.10 Κόκκας 1952.1

Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ του 1952. Όρθιοι: Γεώργιος Μεσσήνης (Σύμβουλος), Στούκας (Σύμβουλος), Στάθης Τσανακτσής, Τσατσάνης, Κράνας, Σ. Μπίζιος, Σπύρος Συγγούνας (Πρόεδρος), Πέτρος Παπαδημητρίου, Αλ. Δούβλης, Αλέκος Σιδηρόπουλος, Θωμάς Φάφας, Άγνωστος και ΜαΪδάτσης (Φροντιστής). Καθιστοί: άγνωστος νεαρός φίλαθλος, Βασίλης Λέντζος, Σύλλας Αναστασόπουλος, Σπύρος Παπλιάκος, Άγνωστος, Αλέξης Ζώης. 
Ο ποδοσφαιριστής Πέτρος Παπαδημητρίου στην φίλαθλη συνείδηση των Ιωαννίνων θεωρείται ως ένας από τους παίκτες που ήταν ταυτισμένοι με την πορεία του ΠΑΣ ΑΒΕΡΩΦ (αυτούς που οι φίλαθλοι τους αποκαλούν “σημαίες” της ομάδας). Εν τούτοις ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία στον ΑΤΡΟΜΗΤΟ, όπου αγωνίζονταν μαζί με τον αδελφό του Παύλο (τερματοφύλακας).  Η ως άνω φωτογραφία του 1952 είναι η τελευταία φωτογραφία που εμφανίζεται ως ποδοσφαιριστής του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ, γιατί την επόμενη χρονιά, το 1953, μεταγράφηκε στον ΑΒΕΡΩΦ όπου συνέχισε να αγωνίζεται μέχρι το τέλος της αθλητικής του σταδιοδρομίας.   Υπάρχει μία φωτογραφία του 1950 στην οποία εμφανίζεται να αγωνίζεται με τα χρώματα του ΑΒΕΡΩΦ εναντίον του Παναιγιαλείου, παρ’ όλο ότι την εποχή εκείνη ανήκε στον ΑΤΡΟΜΗΤΟ. Υποθέτω  ότι συμμετείχε στον συγκεκριμένο αγώνα ως “δανεικός”, μιας και τότε επιτρέπονταν τέτοιου είδους δανεισμοί των ποδοσφαιριστών για συμμετοχή τους σε φιλικά παιγνίδια.
 

 

 

1952, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ479.1
Οι ποδοσφαιριστές του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ εμφανίζονται με ερυθρόλευκες φανέλες και οι ποδοσφαιριστές του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ με πράσινες.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Όρθιοι: Αλέξης Ζώης, Βασίλης Λέντζος, Σπύρος Παπλιάκος, Σωτήρης Μπίζιος, Τσατσάνης, Θωμάς Φάφας και Στάθης Τσανακτσής Καθιστοί: Πέτρος Τσακελίδης (ή Αλέκος Σιδηρόπουλος), Σπυράκης, Πέτρος Παπαδημητρίου και Σύλλας Αναστασόπουλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Όρθιοι: Χριστόπουλος, Παπαδημητρίου, Κ. Βλέτσας, Π. Ζούμπας, Στ. Λιούτας, Μ. Οικονόμου και Δημήτριος Μάτσιας Καθιστοί: Ιωάννης Ζούκης, Κλ. Κουμπούλης, Απ. Μανουσαρίδης και Νίκος Κήττας
Στην κάτω σειρά εμφανίζονται επίσης οι: ο επόπτης γραμμών Σπύρος Παρόλας (αριστερά) και ο φίλαθλος Στούκας (δεξιά) 

 

 

 

 

Η ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1953 – 1954

475.11 Κόκκας 1953.1

Η βασική σύνθεση του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ της περιόδου 1953 – 1954. Αλέξης Ζώης (Αρχηγός), Στάθης Τσανακτσής (τερματοφύλακας), Βασίλης Λέντζος, Χρήστος Μεσήνης, Αλέκος Σιδηρόπουλος, Θωμάς Φάφας, Σπύρος Τσοφόπουλος, Σύλλας Αναστασόπουλος, Σωτήρης Μπίζιος, Κρανάς και Σπύρος Παπλιάκος. 

 

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ …. ΧΩΡΙΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ

475.12 Κόκκας 1954.2

Φωτογραφία του 1954 στο κεντρικό στάδιο Ιωαννίνων. Όρθιοι: Ιωάννης Φλώρος (Σύμβουλος), Γεώργιος Γεωργιάδης (Πρόεδρος), Βασίλης Λέντζος, Κώστας Παπακοσμάς, Γιώργος Παπαντωνίου, Νίκος Τάτσης (Σύμβουλος και ιδιοκτήτης του φούρνου στη γωνία των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Μιχαήλ Αγγέλου), Νίκος Γκαρανάτσης, Σαράντης Παπαηλίας, Αλέξης Ζώης, Σπύρος Μπίζιος και Κωνσταντίνος Σεπετάς (Σύμβουλος). Καθιστοί: Σπύρος Παρόλας, Σπύρος Παπλιάκος και Αντρέας Καραμανωλάκης.
Στη φωτογραφία η ομάδα αποθανατίζεται παρουσία δέκα (10) ποδοσφαιριστών και τεσσάρων (4) Συμβούλων, αλλά …. χωρίς τερματοφύλακα! (προφανώς ο τερματοφύλακας ήταν απασχολημένος εκείνη τη στιγμή με κάτι άλλο) 

 

Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΤΟΥ 1959

475.13 Κόκκας 1959.1

Όρθιοι: Αντρέας Καραμανωλάκης, Βασίλης Λέντζος, Νίκος Γκαρανάτσης, Κ. Ράτσικας, Τρίχας και Κώστας Παπακοσμάς. Καθιστοί: Κοσμάς Μανέγας (τερματοφύλακας), Σπύρος Παπλιάκος, Γιώργος Λαγός, Αλέξης Ζώης και Χρήστος Σιαπάτης

 

 

 

ΙΣΩΣ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ Α.Ο.Ι.

475.14 Κόκκας 1960.1

Όρθιοι: Κοσμάς Μανέγας (τερματοφύλακας), Στάθης Τσανακτσής (τερματοφύλακας), Ιωάννης Φλώρος (Σύμβουλος), Άγνωστος φίλαθλος, Ζαφειρίου ή Πατάτας, Άγνωστος φίλαθλος, Γιώργος Νότσικας, Σαλβαράς, Άγνωστος φίλαθλος, Σπύρος Παπλιάκος, Ανδρέας Καραμανωλάκης, Αλέξης Ζώης, Βασίλης Δρόσος, Άγνωστος Σύμβουλος, Κώστας Παπακοσμάς, Θανάσης Δρούγιας (Γυμναστής, Σύμβουλος), Πύρρος Ναθαναήλ (Σύμβουλος), Αριστείδης Τσακανίκας (Σύμβουλος) και Ιωάννης Τσεκούρας (Σύμβουλος). Καθιστοί: Γιώργος Λαγός, Χρήστος Σιαπάτης και Χρήστος Κλωστάς,   

 

 

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ, ΚΑΤ’ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συντάκτης: Αθανάσιος Δάλλας