Αρχείο Βασιλικής Σπ. Καρακίτσου – Φωτογραφίες υπ’ αρ. 23, 24 και 25

Φωτογραφία Νο 23

Επειδή στο πίσω μέρος της φωτογραφίας υπάρχει η σημείωση “1948-1949,  18 Μαΐου, με τους μαθητές της Ζ’ τάξεως” συνάγεται ότι στην συγκεκριμένη φωτογραφία αποθανατίζονται οι μαθητές της Ζωσιμαίας Σχολής που αποφοίτησαν το 1950. Στο κέντρο της φωτογραφίας ο καθηγητής της Φυσικής Σπύρος Καρακίτσος. 
Παρά τις επίμονες προσπάθειες δεν μπόρεσα να αναγνωρίσω κάποιον από τους μαθητές. Όποιος μπορεί να μας βοηθήσει παρακαλείται να επικοινωνήσει μαζί μας

 

Φωτογραφία Νο 24

Ο Γυμνασιάρχης και οι καθηγητές της Ζωσιμαίας Σχολής γευματίζουν παρέα με τους μαθητές σε ταβέρνα, κατά την διάρκεια κάποιας εκδρομής, ή ημερήσιας ή της καθιερωμένης τριήμερης λίγο πριν την αποφοίτηση. Στο κεντρικό τραπέζι κάθονται οι: Βολονάσης Νικόλαος (Γυμνασιάρχης), Δεβέκος Παναγιώτης (Μαθηματικός), Γρηγορίου Δημήτριος (Γυμναστής) και Σπυρίδων Καρακίτσος (Φυσικός). Στο μπροστινό-αριστερό μέρος του τραπεζιού ο γιός του Γυμνασιάρχη Κωνσταντίνος.
Στο αριστερό μέρος της φωτογραφίας διακρίνεται ο Ανδρέας Λαζάνης (Φυσικός – Μετεωρολόγος) γεγονός που μου επιτρέπει να υποθέσω ότι στη φωτογραφία απεικονίζονται οι μαθητές της τάξης που αποφοίτησε το 1959.  Δεν μπόρεσα να αναγνωρίσω τα πρόσωπα και άλλων μαθητών. 

 

Φωτογραφία Νο 25

Οι καθηγητές της Ζωσιμαίας Σχολής Κωνσταντίνος Τσιάντας (Γυμναστής) και Σπυρίδων Καρακίτσος (Φυσικός) μαζί με μαθητές των γυμνασίων της πόλης, λίγο πριν ή λίγο μετά από κάποια παρέλαση. Στη φωτογραφία διακρίνονται μαθητές της Ζωσιμαίας Σχολής, του Αρρένων (ξεχωρίζουν από τα πηλήκια) και του Θηλέων. Παρατηρούμε ότι οι μαθητές είναι ντυμένοι άψογα, με κουστούμια και γραβάτα!