Συλλογή Βασιλικής Σπυρίδωνος Καρακίτσου. Φωτογραφία Νο 17

Γυμναστικές επιδείξεις

 

Στο τέλος κάθε μαθητικής χρονιάς γίνονταν οι “Γυμναστικές Επιδείξεις”, στις οποίες συμμετείχαν όλα τα Γυμνάσια των Ιωαννίνων.

Στο 1ο μέρος της εκδήλωσης επιδεικνύονταν στους γονείς και στο κοινό η πρόοδος των μαθητών στην Σουηδική Γυμναστική και η ικανότητά τους στον συγχρονισμό των κινήσεων. Ακολουθούσαν επιδείξεις ομάδων μαθητών που εκτελούσαν “ακροβατικές” ασκήσεις στα εφαλτήρια  και η εκδήλωση ολοκληρώνονταν με τους σχολικούς αγώνες κλασσικού αθλητισμού.

Όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν στη γιορτή είχαμε ραμμένο στη φανέλα μας το διακριτικό σήμα του κάθε Γυμνασίου. Το σήμα της Ζωσιμαίας Σχολής αποτελείτο από ένα σύμπλεγμα των γραμμάτων Ζ και Σ (τα αρχικά των λέξεων Ζωσιμαία Σχολή)

Στην φωτογραφία που ακολουθεί απεικονίζεται ο καθηγητής μας της Φυσικής Σπυρίδων Καρακίτσος στο στάδιο των Ιωαννίνων, παρέα με μία ομάδα μαθητών της Ζωσιμαίας Σχολής που συμμετείχαν στις “Γυμναστικές Επιδείξεις”.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, από τους εννέα (9) μαθητές τις φωτογραφίας μόνο δύο (2) φορούν “αθλητικά παπούτσια”, ενώ όλοι οι άλλοι φορούν σκαρπίνια

 370 Γυμναστικές επιδήξεις

Ο απόφοιτος της Ζωσιμαίας Σχολής Κώστας Βλάχος αναγνώρισε τους συμμαθητές του, αποφοίτους του 1960, που απεικονίζονται στην φωτογραφία:

Από αριστερά προς τα δεξιά: Αλέξης Ζήγος, Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, Γεώργιος Κίτσος, Αδαμάντιος (Μαντούλης) Εξαρχόπουλος, Δημόσιος Υπάλληλος, Αχιλλέας Βαρδάκης, Μηχανικός Πληροφορικής του Bartcley και Πρόεδρος της ΑΕ Nαυτιλιακών -S/W Nαυτιλίας.

Στην ακρη, δεξιά κάτω, διακρίνεται ο Νίκου Νικόλαος