Ανοιχτή επιστολή του ΣΑΖΣΙ

Πλήγμα για τα Γιάννενα η μη θέσπιση ως Προτύπου του Λυκείου Ζωσιμαίας

Όπως έχουμε είναι γνωστό,  δημοσιεύθηκε την 20η Μαΐου 2015 στα ΜΜΕ των Ιωαννίνων μία Επιστολή – Ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου της Ζωσιμαίας Σχολής και από στην οποία διατυπώνεται με σαφήνεια ότι η μόνη ομάδα πολιτών των Ιωαννίνων που εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μη λειτουργία του Ιστορικού Λυκείου της πόλης μας ως Προτύπου Λυκείου, ήταν ο Σύλλογος Καθηγητών του ίδιου του Σχολείου!

Ακολούθησε η εμπεριστατωμένη απάντηση και των αποφοίτων της Ζωσιμαίας Σχολής Κ. Κουλίδα, Δ. Πάνου και Μ. Παντούλα που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015, με τίτλο «Ευθύνη μας να σεβαστούμε την ιστορία της Ζωσιμαίας Σχολής».

Στη συνέχεια, το Σάββατο 21 Ιουνίου 2015, δημοσιεύθηκε στο ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ «ανοιχτή επιστολή» του Συλλόγου Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, στην οποία, μεταξύ των άλλων, καταχωρούνται και τα εξής – πολύ ενδιαφέροντα – αποσπάσματα:

  • «Είναι τουλάχιστον λυπηρό να επιχαίρουν εκπαιδευτικοί, και μάλιστα του ιστορικού σχολείου της Ζωσιμαίας Σχολής, ότι με τον Νόμο, που ψηφίστηκε στις 12 Μαΐου 2015, εγκρίθηκε η κυβερνητική πολιτική για τα Πρότυπα εξαιρώντας τη Ζωσιμαία Σχολή»
  • «Για το κεφαλαιώδες ερώτημα δεν παρατίθεται καμία απάντηση εκ μέρους των «ανακουφισθέντων» μελών του Συλλόγου διδασκόντων στο ΓΕΛ της Ζωσιμαίας Σχολής, αντιθέτως υπάρχει μόνιμη και ύποπτη σιωπή μαζί με τις ανακρίβειες ως προς την «σύμφωνη» γνώμη και άλλων φορέων».
  • «Όλες αυτές οι ενέργειες αποδεικνύουν ότι κανένας φορέας των Ιωαννίνων δεν συμφώνησε με τον αποκλεισμό του Λυκείου της Ζωσιμαίας Σχολής από τα Πρότυπα σχολεία. Και βεβαίως η έγκριση μόνο του Γυμνάσιου, προκαλεί τουλάχιστον κλαυσίγελο. Δυστυχώς είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τους πραγματικούς, μη εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ιδιοτελείς λόγους για τους οποίους το Λύκειο δεν εντάχθηκε στα Πρότυπα Σχολεία».