Ανακοίνωση για τα λάθη στις εισαγωγικές των Προτύπων Σχολείων

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δημοσιοποιείται το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε κατά διεξαγωγή των πρόσφατων εξετάσεων εισαγωγής στο Πρότυπο Γυμνάσιο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.
Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα που προέκυψε δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως συνηθισμένο διαδικαστικό λάθος. Από μακρού είχαμε επισημάνει ότι το Υπουργείο Παιδείας  αδιαφορεί για την τύχη των Προτύπων Σχολείων και τα έχει εγκαταλείψει “στην τύχη τους”.
Έτσι λοιπόν φτάσαμε στο σημείο από τα πέντε (5) αναγνωρισμένα Πρότυπα Σχολεία να λειτουργούν τα τεσσεράμισι (4,5), ενώ  σωστές εισαγωγικές εξετάζεις να πραγματοποιούνται μόνο στα τέσσερα (4)!
Η Ένωση Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής μόλις έλαβε γνώση του περιεχομένου της ανακοίνωσης απέστειλε επιστολή προς τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά στην οποία αναφέρει τα εξής:
Κύριε Πρόεδρε
Συγχαίρουμε τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Προτύπου Ιωνιδείου Σχολής για την ανακοίνωση την οποία εξέδωσε σχετικά με το πρόβλημα των εισαγωγικών εξετάσεων (Ιούνιος 2018) και η οποία είναι συντεταγμένη με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και την αρμόζουσα αυστηρότατα.
Εκφράζουμε την λύπη μας για το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν υπογράφεται από το σύνολο των Συλλόγων Αποφοίτων των Ιστορικών Προτύπων Σχολείων όπως, από την αρχή, είχαμε προτείνει.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθεια που αναλάβατε, αποδεικνύοντας ακόμη μία φορά ότι οι Σύλλογοι Αποφοίτων των Προτύπων Σχολείων όχι μόνον υπήρξαν οι πρωτεργάτες για την αναβίωση των Προτύπων Σχολείων, αλλά αποτελούν και τον πιο ισχυρό και σταθερό παράγοντα υποστήριξης της ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ του θεσμού.
Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων
Αθανάσιος Δάλλας