Άντε και σε κατώτερα!

Άντε και σε κατώτερα! 

 

Να που οδηγούμαστε όταν στην Παιδεία επικρατεί το ισοπεδωτικό πνεύμα και όταν προΐστανται,  του Υπουργείου Παιδείας, πολιτικοί που πιστεύουν ότι η αριστεία αποτελεί «ρετσινιά»!

Σήμερα δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων για τα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι..

Και να τα αποτελέσματα, να η κατάντια της ελληνικής Παιδείας!

Και μη χειρότερα!  

Υπάρχει όμως χειρότερα; Πολύ αμφιβάλω.

 

(παρατίθεται κατωτέρω το σχετικό δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ της  26ης Αυγούστου 2015)

Με 3 στα ΑΕΙ- Οι πίνακες των Βάσεων

Συντάκτης: Απόστολος Λακασάς

 

Στα επίπεδα του 2012 επιστρέφουν οι Βάσεις, εξ αιτίας της μεγάλης πτώσης λόγω των κακών επιδόσεων των υποψηφίων. Χαρακτηριστικά, η υψηλόβαθμη Ιατρική Αθηνών έπεσε στα 18.924 μόρια, λίγο κάτω απο το κατώφλι των 19.000. Αντίστροφα, η πτώση φτάνει έως 1500 μόρια, κυρίως στα τμήματα Τεχνολογικών σπουδών.

Ενδεικτικά, η Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Ξάνθης έπεσε κατά 1419 μόρια, ενώ η αντίστοιχη του εμβληματικού Μετσοβίου βυθίστηκε κατά 1421 μόρια. Βέβαια, υπήρξαν και εντυπωσιακές πτώσεις, όπως στην Γερμανική Φιλολογία Αθηνών, που έπεσε κατά 6.271 μόρια.

Το κατώφλι στα Πανεπιστήμια είναι 5,5 στην Ιταλική Φιλολογία Θεσσαλονίκης και στα ΤΕΙ 3,5, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Ηγουμενίτσας. Η πτώση, εύλογα, είναι μεγαλύτερη στα περιφερειακά τμήματα, ενώ δεν λείπουν και οι σχολές στις οποίες σημειώθηκε αύξηση, όπως οι Μηχανικοί Πληροφορικής Σπάρτης (1.008 μόρια).

 

 

Συντάκτης: Αθανάσιος Δάλλας